历年四、六级听力及MP3下载(百度云)
历年四、六级听力及MP3下载(百度云)

2010年6月英语六级听力真题下载、原文、答案
 

一、2011年12月英语六级听力mp3


(2011年12月英语六级听力真题mp3下载地址)
 

二、2011年12月英语六级听力真题

 
Section A
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

 
11.
A) Cancel the trip to prepare for the test.
B) Review his notes once he arrives in Chicago.
C) Listen to the recorded notes while driving.
D) Prepare for the test after the wedding.
 
12.
A) The woman will help the man remember the lines.
B) The man lacks confidence in playing the part.
C) The man hopes to change his role in the play.
D) The woman will prompt the man during the show.
 
13.
A) Preparations for an operation.
B) A complicated surgical case.
C) Arranging a bed for a patient.
D) Rescuing the woman's uncle.
 
14.
A) He is interested in improving his editing skills.
B) He is eager to be nominated the new editor.
C) He is sure to do a better job than Simon.
D) He is too busy to accept more responsibility.
 
15.
A) He has left his position in the government.
B) He has already reached the retirement age.
C) He made a stupid decision at the cabinet meeting.
D) He has been successfully elected Prime Minister.
 
16.
A) This year's shuttle mission is a big step in space exploration.
B) The man is well informed about the space shuttle missions.
C) The shuttle flight will be broadcast live worldwide.
D) The man is excited at the news of the shuttle flight.
 
17.
A) At an auto rescue center.
B) At a car renting company.
C) At a suburban garage.
D) At a mountain camp.
 
18.
A) He got his speakers fixed.
B) He went shopping with the woman.
C) He listened to some serious music
D) He bought a stereo system.
 
Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
 
19.
A) Providing aid to the disabled.
B) Printing labels for manufactured goods.
C) Promoting products for manufacturers.
D) Selling products made for left-handers.
 
20.
A) Most of them are specially made for his shop.
B) All of them are manufactured in his own plant.
C) The kitchenware in his shop is of unique design.
D) About half of them are unavailable on the market.
 
21.
A) They specialise in one product only.
B) They have outlets throughout Britain.
C) They run chain stores in central London.
D) They sell by mail order only.
 
Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
 
22.
A) It publishes magazines.
B) It sponsors trade fairs.
C) It runs sales promotion campaigns.
D) It is engaged in product design.
 
23.
A) The ad specifications had not been given in detail.
B) The woman's company made last-minute changes.
C) The woman's company failed to make payments in time.
D) Organising the promotion was really time-consuming.
 
24.
A) Extend the campaign to next year.
B) Cut the fee by half for this year.
C) Run another four-week campaign.
D) Give her a 10 percent discount.
 
25.
A) Stop negotiating for the time being.
B) Calm down and make peace.
C) Reflect on their respective mistakes
D) Improve their promotion plans.
 
Section B
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
Passage One
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.

 
26.
A) They look spotlessly clean throughout their lives.
B) They are looked after by animal-care organizations.
C) They sacrifice their lives for the benefit of humans.
D) They are labeled pet animals by the researchers.
 
27.
A) They may affect the results of experiments.
B) They may behave abnormally.
C) They may breed out of control.
D) They may cause damage to the environment.
 
28.
A) When they become escapees.
B) When they are no longer useful.
C) When they get too old.
D) When they become ill.
 
29.
A) While launching animal protection campaigns, they were trapping kitchen mice.
B) While holding a burial ceremony for a pet mouse, they were killing pest mice.
C) While advocating freedom for animals, they kept their pet mouse in a cage.
D) While calling for animal rights, they allowed their kids to keep pet animals.
 
Passage Two
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.

 
30.
A) They take it for granted.
B) They are crazy about it.
C) They contribute most to it.
D) They often find fault with it.
 
31.
A) Heat and light.
B) Economic prosperity.
C) Historical continuity.
D) Tidal restlessness.
 
32.
A) They find the city alien to them.
B) They are adventurers from all over the world.
C) They lack knowledge of the culture of the city.
D) They have difficulty surviving.
 
Passage Three
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.

 
33.
A) A political debate.
B) A football game.
C) A documentary.
D) A murder mystery.
 
34.
A) It enhances family relationships.
B) It is a sheer waste of time.
C) It helps broaden one’s horizons.
D) It is unhealthy for the viewers.
 
35.
A) He watches TV programs only selectively.
B) He can't resist the temptation of TV either.
C) He doesn't like watching sports programs.
D) He is not a man who can keep his promise.
 
Section C
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

 
In the past, one of the biggest disadvantages of machines has been their inability to work on a micro-scale. For example, doctors did not have devices allowing them to go inside the human body to (36) _____ health problems or to perform (37) _____ surgery. Repair crews did not have a way of (38) _____ broken pipes located deep within a high-rise (39) _____ building. However, that's about to change. Advances in computers and biophysics have started a microminiature (超微) (40) _____that allows scientists to envision – and in some cases actually build – microscopic machines. These devices promise to (41)_____ change the way we live and work.
Micromachines already are making an impact. At Case Western Reserve University in Cleveland,Ohio, research scientists have designed a 4-inch silicon chip that holds 700 tiny (42) _____motors. At Lucas NovaSensor in Fremont, California, scientists have perfected the world's first
microscopic blood-pressure sensor. Threaded through a person's blood (43) _____, the sensor can provide blood pressure readings at the valve of the heart itself.
(44) ___________________. Auto manufacturers, for example, are trying to use tiny devices(45)_______________. Some futurists envision nanotechnology (纳米技术) also being used to explore the deep sea in small submarines, or even to launch finger-sized rockets packed with microminiature instruments.
There is an explosion of new ideas and applications. So, (46) ______________________________________________________________________.
 

三、2011年12月英语六级听力原文

 
Section A
 
11.
M: I don’t know what to do. I have to drive to Chicago next Friday for my cousin’s wedding, but I have got a Psychology test to prepare for.
W: Why don’t you record your notes so you can study on the way?
Q: What does the woman suggest the man do?
12.
M: Professor Wright, you may have to find another student to play this role, the lines are so long and I simply can’t remember them all.
W: Look, Tony. It is still a long time before the first show. I don’t expect you to know all the lines yet. Just keep practicing.
Q: What do we learn from the conversation?
13.
M: Hello, this is Dr. Martin from the Emergency Department. I have a male patient with a fractured ankle.
W: Oh, we have one bed available in ward 3, send him here and I will take care of him.
Q: What are the speakers talking about?
14.
W: Since Simon will graduate this May, the school paper needs a new editor. So if you are interested, I will be happy to nominate you.
M: Thanks for considering me. But the baseball team is starting up a new season. And I’m afraid I have a lot on my hands.
Q: What does the man mean?
15. W: Have you heard the news that Jame Smeil has resigned his post as prime minister?
M: Well, I got it from the headlines this morning. It’s reported that he made public at this decision at the last cabinet meeting.
Q: what do we learn about Jame Smeil?
16. W: The morning paper says the space shuttle is taking off at 10 a.m. tomorrow.
M: Yeah, it’s just another one of this year’s routine missions. The first mission was undertaken a decade ago and broadcast live then worldwide.
Q: what can we infer from this conversation?
17. M: We do a lot of camping in the mountains. What would you recommend for two people?
W: You’d probably be better off with the four real drive vehicle. We have several off-road trucks in stock, both new and used.
Q: Where does the conversation most probably take place?
18. W: I hear you did some serious shopping this past weekend.
M: Yeah, the speakers of my old stereo finally gave out and there was no way to repair them.
Q: What did the man do over the weekend?
 
Conversation One
 
W: Now, could you tell me where the idea for the business first came from?
M: Well, the original shop was opened by a retired printer by the name of Gruby. Mr Gruby being left-handed himself, thought of the idea to try to promote a few products for left-handers.
W: And how did he then go about actually setting up the business?
M: Well, he looked for any left-handed products that might already be on the market which were very few. And then contacted the manufactures with the idea of having products produced for him, mainly in the scissors range to start with.
W: Right. So you do commission some part of your stock.
M: Yes, very much so. About 75 percent of our stock is specially made for us.
W: And the rest of it?
M: Hmm, the rest of it now, some 25, 30 years after Mr. Gruby’s initial efforts, there are more left-handed product actually on the market. Manufactures are now beginning to see that there is a market for left-handed products.
W: And what’s the range of your stock?
M: The range consists of a variety of scissors from children scissors to scissors for tailors, hairdressers etc. We also have a large range of kitchen ware.
W: What’s the competition like? Do you have quite a lot of competition?
M: There are other people in the business now in specialists, but only as mail-order outlets. But we have a shop here in central London plus a mail-order outlet. And we are without any doubt the largest supplier of the left-handed items.
Q19: What kind of business does the man engaged in?
Q20: What does the man say about his stock of products?
Q21: What does the man say about other people in his line of business?
 
Conversation Two
 
M: Can we make you an offer? We would like to run the campaign for four extra weeks.
W: well, can we summarize the problem from my point of view? First of all, the campaign was late. It missed two important trade affairs. The ads also did not appear into key magazines. As a result, the campaign failed. Do you accept that summary of what happened?
M: well, the delay wasn’t entirely our fault. You did in fact make late changes to the specifications of the advertisements.
W: Uh, actually, you were late with the initial proposals so you have very little time and in fact, we only asked for small changes.
M: Well whatever, can we repeat our offer to run the campaign for 4 extra weeks?
W: That’s not really the point. The campaign missed two key trade affairs. Because of this, we are asking you either to repeat the campaign next year for free, or we only pay 50% of the fee for this year.
M: Could we suggest a 20% reduction to the fee together with the four week sustention to the campaign.
W: We are not happy. We lost business.
M: I think we both made mistakes. The responsibility is on both sides.
W: Ok, let’s suggest a new solution. How about a 40% cut in fee, or a free repeat campaign?
M: Well, let’s take a break, we’re not getting very far. Perhaps we should think about this.
22: What do we learn about the man’s company?
23: Why was the campaign delayed according to the man?
24: What does the woman propose as a solution to the problem?
25: What does the man suggest they do at the end of the conversation?
 
Section B
Passage One
 
The University of Tennessee’s Walters Life Sciences building, is a model animal facility, spotlessly clean, careful in obtaining prior approval for experiments from an animal care committee. Of the 15,000 mice house there in a typical year, most give their lives for humanity. These are good mice and as such won the protection of the animal care committee. At any given time however some mice escape and run free. These mice are pests. They can disrupt experiments with the bacteria organisms they carry. They are bad mice and must be captured and destroyed. Usually, this is accomplished by means of sticky traps, a kind of fly paper on which they become increasingly stuck. But the real point of the cautionary tale, says animal behaviorist Herzau, is that the labels we put on things can affect our moral responses to them. Using stick traps or the more deadly snap traps would be deemed unacceptable for good mice. Yet the killing of bad mice requires no prior approval. Once the research animal hits the floor and becomes an escapee, says Herza, its moral standard is instantly diminished. In Herzau’s own home, there was more ironic example when his young son’s pet mouse Willy died recently, it was accorded a tearful ceremonial burial in garden. Yet even as they mourned Willy, says Herzau, he and his wife were setting snap traps to kill the pest mice in their kitchen with the bare change in labels from pet to pest, the kitchen mice obtained totally different moral standards
Questions:
26, What does the passage say about most of the mice used for experiments?
27, Why did the so-called bad mice have to be captured and destroyed?
28, When are mice killed without prior approval?
29, Why does the speaker say what the Herzau’s did at home is ironical?
 
Passage Two
 
There are roughly three New Yorks. There is, first, the New York of the man or woman who was born here, who takes the city for granted and accepts its size and its turbulence as natural and inevitable. Second, there is the New York of the commuter — the city that is swallowed up by locusts each day and spat out each night. Third, there is the New York of the person who was born somewhere else and came to New York in quest of something. Of these three trembling cities the greatest is the last, the city of final destination, the city that has a goal. It is this third city that accounts for New York's high-strung disposition, its poetical deportment, its dedication to the arts, and its incomparable achievements. Commuters give the city its tidal restlessness; natives give it solidity and continuity; but the settlers give it passion. And whether it is a farmer arriving from Italy to set up a small grocery store in a slum, or a young girl arriving from a small town in Mississippi to escape the indignity of being observed by her neighbors, or a boy arriving from the Corn Belt with a manuscript in his suitcase and a pain in his heart, it makes no difference: each embraces New York with the intense excitement of first love, each absorbs New York with the fresh eyes of an adventurer, each generates heat and light to dwarf the Consolidated Edison Company.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. What does the speaker say about the natives of New York?
31. What does the speaker say commuters give to New York?
32. What do we learn about the settlers of New York?
 
Passage Three
 
“If you asked me television is unhealthy”, I said to my roommate Walter, as I walked into the living room.“While you are sitting passively in front of the TV set, your muscles are turning to fat, your complexion is fading, and your eyesight is being ruined.”
“Shh~”Walter put his finger to his lips, “This is an intriguing murder mystery.”
“Really?” I replied.
“But you know, the brain is destroyed by TV viewing. Creativity is killed by that box. And people are kept from communicating with one another. From my point of view, TV is the cause of the declining interest in school and the failure of our entire educational system.”
“Ah ha, I can’t see your point.” Walter said softly. “But see? The woman on the witness stand in this story is being questioned about the murder that was committed one hundred years ago.”
Ignoring his enthusiastic description of the plot, I went on with my argument.
“As I see it,” I explained, “not only are most TV programs badly written and produced, but viewers are also manipulated by the mass media. As far as I am concerned, TV watchers are cut off from reality from nature, from the other people, from life itself! I was confident in my ability to persuade.
After a short silence, my roommate said, “Anyway, I’ve been planning to watch the football game. I am going to change the channel.”
“Don’t touch that dial!” I shouted, “I wanted to find out how the mystery turns out!”
I am not sure I got my point to cross.
Questions 33- 35 are based on the passage you have just heard.
33. As the speaker walked into the living room, what was being shown on TV?
34. What does the speaker say about watching television?
35. What can we say about the speaker?
 
Section C Compound Dictation
 
In the past, one of the biggest disadvantages of machines has been their inability to work on a micro scale. For example, doctors did not have devices allowing them to go inside the human body to detect health problems or to perform delicate surgery. Repair crews did not have a way of identifying broken pipes located deep within a high-rise apartment building. However, that’s about to change. Advances in computers and biophysics have started a micro miniature revolution that allows scientists to envision and in some cases actually build microscopic machines. These devices promise to dramatically change the way we live and work.
Micromachines already are making an impact. At Case Western Reserve University in Cleveland, Ohio, research scientists have designed a 4-inch silicon chip that holds 700 tiny primitive motors. At Lucas Nova Sensor in Fremont, California, scientists have perfected the world’s first microscopic blood-pressure sensor. Threaded through a person’s blood vessels, the sensor can provide blood pressure readings at the valve of the heart itself.
Although simple versions of miniature devices have had an impact, advanced versions are still several years away.
Auto manufacturers, for example, are trying to use tiny devices that can sense when to release an airbag and how to keep engines and breaks operating efficiently. Some futurists envision nanotechnology also being used to explore the deep sea in small submarine, or even to launch finger-sized rockets packed with micro miniature instruments.
“There is an explosion of new ideas and applications,” So, when scientists now think about future machines doing large and complex tasks, they’re thinking smaller than ever before.
 

四、2011年12月英语六级听力答案

 
11.A
12.C
13.A
14.A
15.C
16.D
17.A
18.A
19.B
20.D
21.D
22.C
23.C
24.D
25.D
26.D
27.C
28.C
29.A
30.D
31.A
32.B
33.D
34.C
35.B
36.detect
37.delicate
38.identifying
39.apartment
40.revolution
41.dramatically
42.primitive
43.vessels
44.Although simple versions of miniature devices have had an impact, advanced versions are still several years away
45.that can sense when to release an airbag and how to keep engines and breaks operating efficiently
46. when scientists now think about future machines doing large and complex tasks, they’re thinking smaller than ever before