历年四、六级听力及MP3下载(百度云)
历年四、六级听力及MP3下载(百度云)

2012年12月英语四级听力真题、原文与答案(第一套)
 
 
>>>查看全部历年英语四级听力真题
最新四级考试秘参,戳我>>>点击进入
 

一、2012年12月英语四级听力真题(第一套)

 
Section A
 
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
 

注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
11. A) He needs another week for the painting.
B) The painting was completed just in time.
C) The building won't open until next week.
D) His artistic work has been well received.
 
12. A) Go camping.
B) Decorate his house.
C) Rent a tent.
D) Organize a party.
 
13. A) She talked with Mr. Wright on the phone.
B) She is about to call Mr. Wright's secretary.
C) She will see Mr. Wright at lunch time.
D) She failed to reach Mr. Wright.
 
14. A) He is actually very hardworking.
B) He has difficulty finishing his project.
C) He needs to spend more time in the lab.
D) He seldom tells the truth about himself.
 
15. A) Rules restricting smoking.
B) Ways to quit smoking.
C) Smokers' health problems.
D) Hazards of passive smoking.
 
16. A) He is out of town all morning.
B) He is tied up in family matters.
C) He has been writing a report.
D) He has got meetings to attend.
 
17. A) He is not easy-going.
B) He is the speakers' boss.
C) He is not at home this weekend.
D) He seldom invites people to his home.
 
18. A) Take a break.
B) Refuel his car.
C) cet4v.com
D) Have a cup of coffee.

 
Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
 
19. A) They are as good as historical films.
B) They give youngsters a thrill.
C) They have greatly improved.
D) They are better than comics on film.
 
20. A) The effects were very good.
B) The acting was just so-so.
C) The plot was too complicated.
D) The characters were lifelike.
 
21. A) They triumphed ultimately over evil in the battle.
B) They played the same role in War of the Worlds.
C) They are popular figures among young people.
D) They are two leading characters in the film.
 

Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
 
22. A) It is scheduled on Thursday night.
B) It is supposed to last nine weeks.
C) It takes place once a week.
D) It usually starts at six.
 
23. A) To make good use of her spare time in the evening.
B) To meet the requirements of her in-service training.
C) To improve her driving skills as quickly as possible.
D) To get some basic knowledge about car maintenance.
 
24. A) Participate in group discussions.
B) Take turns to make presentations.
C) Listen to the teacher's explanation.
D) Answer the teacher's questions.
 
25. A) Most of them are female.
B) Some have a part-time job.
C) They plan to buy a new car.
D) A few of them are old chaps.
 

Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
 
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
 
Passage One
Questions 26 to 29 are based on the conversation you have just heard.
 
26. A) She is not good at making friends.
B) She is not well off.
C) She enjoys company.
D) She likes to go to concerts alone.
 
27. A) Their similar social status.
B) Their interdependence.
C) Their common interest.
D) Their identical character.
 
28. A) Invite Pat to a live concert.
B) Buy some gifts for Pat's kids.
C) Help take care of Pat's kids.
D) Pay for Pat's season tickets.
 
29. A) It can develop between people with a big difference in income.
B) It can be maintained among people of different age groups.
C) It cannot last long without similar family background.
D) It cannot be sustained when friends move far apart.
 

Passage Two
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
 
30. A) Priority of students' academic achievements.
B) Equal education opportunities to all children.
C) Social equality between teachers and students.
D) Respect for students' individuality.
 
31. A) Efficient.
B) Complicated.
C) Lengthy.
D) Democratic.
 
32. A) To help them acquire hands-on experience.
B) To try to cut down its operational expenses.
C) To provide part-time jobs for needy students.
D) To enable them to learn to take responsibility.
 

Passage Three
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
 
33. A) The best way to work through a finger maze.
B) Individuals doing better in front of an audience.
C) Researchers having contributed greatly to psychology.
D) Improvements on the classification of human behavior.
 
34. A) When you feel encouraged by the audience.
B) When you try to figure out a confusing game.
C) When you already know how to do something.
D) When you complete with other people in a group.
 
35. A) Practicing constantly.
B) Working by oneself.
C) Learning by doing.
D) Using proven methods.

 
Section C
 
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
 
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。

cet4v.com have different eating habits than they had in the past. There is a wide (36) ______ of food available. They have a broader (37) ______ of nutrition (营养), so they buy more fresh fruit and (38) _______ than ever before. At the same time, Americans (39)______ increasing quantities of sweets and sodas.

Statistics show that the way people live (40) ______ the way they eat. American lifestyles have changed. There are now growing numbers of people who live alone, (41) ______ parents and children, and double-income families. These changing lifestyles are (42) ______ for the increasing number of people who must (43) ______ meals or sometimes simply go without them. Many Americans have less time than ever before to spend preparing food. (44) _________________________________. Moreover, Americans eat out nearly four times a week on average.

It is easy to study the amounts and kinds of food that people consume. (45) ___________________________________. This information not only tells us what people are eating, but also tells us about the changes in attitudes and tastes. (46) __________________________________. Instead, chicken, turkey and fish have become more popular. Sales of these foods have greatly increased in recent years.
 

二、2012年12月英语四级听力答案

 
16D 17A 18B 19C 20A
21D 22D 23C 24C 25A
26C 27D 28D 29B 30B
31D 32D 33D 34C 35B
36selection of
37knowledge
38vegetables
39purchase
40determines
41single
42responsible
43rush
44Partly as a consequence of this limited time, over half of all American homes now have microwave ovens.
45The United States Department of Agriculture and the food industry collect sales statistics and keep accurate records.
46Red meat, which used to be the most popular choice for dinner, is no longer an American favorite.