历年四、六级听力及MP3下载(百度云)
历年四、六级听力及MP3下载(百度云)

>>>查看全部历年英语四级听力真题
 

一、2012年12月英语四级听力真题(第一套)听力mp3

 
>>点击播放听力mp3
>>点击下载听力mp3与文本
 

二、2012年12月英语四级听力真题(第一套)

 
Section A
 
11.
A) He needs another week for the painting.
B) The painting was completed just in time.
C) The building won't open until next week.
D) His artistic work has been well received.
 
12.
A) Go camping.
B) Decorate his house.
C) Rent a tent.
D) Organize a party.
 
13.
A) She talked with Mr. Wright on the phone.
B) She is about to call Mr. Wright's secretary.
C) She will see Mr. Wright at lunch time.
D) She failed to reach Mr. Wright.
 
14.
A) He is actually very hardworking.
B) He has difficulty finishing his project.
C) He needs to spend more time in the lab.
D) He seldom tells the truth about himself.
 
15.
A) Rules restricting smoking.
B) Ways to quit smoking.
C) Smokers' health problems.
D) Hazards of passive smoking.
 
16.
A) He is out of town all morning.
B) He is tied up in family matters.
C) He has been writing a report.
D) He has got meetings to attend.
 
17.
A) He is not easy-going.
B) He is the speakers' boss.
C) He is not at home this weekend.
D) He seldom invites people to his home.
 
18.
A) Take a break.
B) Refuel his car.
C) Ask the way.
D) Have a cup of coffee.
 

Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
 
19.
A) They are as good as historical films.
B) They give youngsters a thrill.
C) They have greatly improved.
D) They are better than comics on film.
 
20.
A) The effects were very good.
B) The acting was just so-so.
C) The plot was too complicated.
D) The characters were lifelike.
 
21.
A) They triumphed ultimately over evil in the battle.
B) They played the same role in War of the Worlds.
C) They are popular figures among young people.
D) They are two leading characters in the film.
 
Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
 
22.
A) It is scheduled on Thursday night.
B) It is supposed to last nine weeks.
C) It takes place once a week.
D) It usually starts at six.
 
23.
A) To make good use of her spare time in the evening.
B) To meet the requirements of her in-service training.
C) To improve her driving skills as quickly as possible.
D) To get some basic knowledge about car maintenance.
 
24.
A) Participate in group discussions.
B) Take turns to make presentations.
C) Listen to the teacher's explanation.
D) Answer the teacher's questions.
 
25.
A) Most of them are female.
B) Some have a part-time job.
C) They plan to buy a new car.
D) A few of them are old chaps.
 

Section B
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
 
Passage One
Questions 26 to 29 are based on the conversation you have just heard.
 
26.
A) She is not good at making friends.
B) She is not well off.
C) She enjoys company.
D) She likes to go to concerts alone.
 
27.
A) Their similar social status.
B) Their interdependence.
C) Their common interest.
D) Their identical character.
 
28.
A) Invite Pat to a live concert.
B) Buy some gifts for Pat's kids.
C) Help take care of Pat's kids.
D) Pay for Pat's season tickets.
 
29.
A) It can develop between people with a big difference in income.
B) It can be maintained among people of different age groups.
C) It cannot last long without similar family background.
D) It cannot be sustained when friends move far apart.
 

Passage Two
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
 
30.
A) Priority of students' academic achievements.
B) Equal education opportunities to all children.
C) Social equality between teachers and students.
D) Respect for students' individuality.
 
31.
A) Efficient.
B) Complicated.
C) Lengthy.
D) Democratic.
 
32.
A) To help them acquire hands-on experience.
B) To try to cut down its operational expenses.
C) To provide part-time jobs for needy students.
D) To enable them to learn to take responsibility.
 

Passage Three
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.

 
33.
A) The best way to work through a finger maze.
B) Individuals doing better in front of an audience.
C) Researchers having contributed greatly to psychology.
D) Improvements on the classification of human behavior.
 
34.
A) When you feel encouraged by the audience.
B) When you try to figure out a confusing game.
C) When you already know how to do something.
D) When you complete with other people in a group.
 
35.
A) Practicing constantly.
B) Working by oneself.
C) Learning by doing.
D) Using proven methods.
 

Section C
注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
 

Americans today have different eating habits than they had in the past. There is a wide (36) ______ of food available. They have a broader (37) ______ of nutrition (营养), so they buy more fresh fruit and (38) _______ than ever before. At the same time, Americans (39)______ increasing quantities of sweets and sodas.

Statistics show that the way people live (40) ______ the way they eat. American lifestyles have changed. There are now growing numbers of people who live alone, (41) ______ parents and children, and double-income families. These changing lifestyles are (42) ______ for the increasing number of people who must (43) ______ meals or sometimes simply go without them. Many Americans have less time than ever before to spend preparing food. (44) _________________________________. Moreover, Americans eat out nearly four times a week on average.

It is easy to study the amounts and kinds of food that people consume. (45) ___________________________________. This information not only tells us what people are eating, but also tells us about the changes in attitudes and tastes. (46) __________________________________. Instead, chicken, turkey and fish have become more popular. Sales of these foods have greatly increased in recent years..
(原文与答案请往下拉)
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓

三、2012年12月英语四级听力真题(第一套)原文

 
听力短对话
 
11

W: Have you finished that painting for the new student center?

M: Just this morning, I've been working extra hours all week. You know the building opens tomorrow.

Q: What does the man mean?

12

M: Do you sell camping gear?

W: Yes, we have tents, sleeping bags, just about everything you might need, including stoves.

Q: What is the man probably going to do?

13

M: Hi, Jenny! Have you talked to Mr. Wright about the new sports program?

W: Well, I contacted his office half an hour ago, and his secretary said he was out for lunch until 2:00.

Q: What does the woman mean?

14

M:Bill says he's not working so hard on his biology project.

W: But he spends a lot of time in the lab, doesn't he?

Q: What does the woman imply about Bill?

15

M: I have to say I find the new smoking regulations too strict.

W: Well, they are for everyone's health. I have no complaints.

Q: What are the speakers talking about?

16

W: Jack asked me to drop off this report. He's tied up in meetings all morning.

M: I was hoping he'd bring it himself. I need to talk with him about it.

Q: Why can't Jack come in person?

17

M: Should we invite Mr. Smith to join us for dinner this weekend? He's just come back from England.

W: You can have a try. But as far as I know, he seldom accepts invitations from his employees.

Q: What can we infer about Mr.Smith?

18

W: This place doesn't look familiar at all. We must be lost.

M:Yeah,it seems so. Let's pull in here. While I'm filling in the tank, you go ask the way and get me something to drink please.

Q: What is the man going to do first?

 
听力长对话原文1
Conversation One
 
M: Well, did you enjoy it?

W: Yes, I enjoy it much more that I thought I would.

M: Really?

W: Yes, I don't usually go to science fiction films; I don't think they are much better than comics on film,if you know what I mean.

M: Yes, sure. And a few years ago, they were certainly like that. But they've got a lot better now.

W: Yes, and historical films,that's what I really like. I never miss a good film set in the middle ages. Oh,and love stories, I never miss one on TV.

M: Funnily enough, I don't like those kinds of films at all. But to come back to this one, I personally didn'tthink it was very good. It certainly wasn't as good as other science fiction films I've seen.

W: Wasn't it?

M: No, not at all. Oh, the effects were very good.

W: Yes, I thought they were marvelous, especially the battle in space, incredible.

M: Yes. But I was going to say I thought the acting was terrible.

W: Yes, I suppose Jason was too good to be true. And what was the name of the baddy?

M: Cargon?

W: Yeah, Cargon was really evil,wasn't he? But I suppose that's what these films are all about—good triumphingover evil. And the characters have to be black and white.

M: Well, yes, but not always .Warof the Worlds wasn't like that, for example. Anyway, you enjoy the film.That's the most important.

W: Yes, I did. Thanks for taking me.

Questions 19-21 are based on the conversation you have just heard.

19. What does the man say about science fiction films?

20. What opinion do the speakers share about the film they have just seen?

21. What to be learned about Jason and Cargon?
 

听力长对话原文2
Conversation Two
 
M: Can I ask you about yourevening class? What class do you go to?

W: Car Maintenance.

M: What night of the week is iton?

W: Wednesday night.

M: And how long does it last?

W: Well, it supposed to start at6:00, but that’s a bit of problem because people have difficulty gettingthrough the traffic. So we start at 6: 30 and it goes on until 9 o'clock.

M: And what was your reason forwanting to do the class?

W: Well, I just bought my firstcar and I don't know anything about cars. So I thought it was a goodopportunity to learn. I guess most people in the class are in the samesituation.

M: Um, and what do you actuallydo? Do you bring the car along to the class?

W: Yes, we do. And in the firstpart of the lesson, the first half hour, the man who runs the class will gothough some particular part of the car, and we'll learn about it. And then wespend the rest of the time actually working on our own cars, the same problem.

M: And how many people are therein the class?

W: Mm, I think 16, but 3 quartersof them are women. It's quite interesting because the man is obliviously usedto teaching man. And he always starts his sentence by saying, "Wow, youchaps, hello." And then he stops and says "Oh, and you woman, ur, youladies, but...ur..."

M: Huh huh... sounds funny.

Questions 22-25 are based on theconversation you have just heard.

22. What does the woman say abouther evening class?

23. Why did the woman want toattend the class?

24. What do the people who attendthe class do in the first part of the lesson?

25. What do we learn about theparticipants in the class?

 
听力短文原文
Passage 1
 
We don't choose friends on thebasis of how much money they have, of course, but vast differences can bedisturbing to both sides. Aaron, for example, is single, and earns a very goodsalary. Her friend, Pat, a divorced mother of three, is struggling to make endsmeet. "We are both frequent theatergoers," Aaron explains, "andI'll gladly pay for two tickets, just to have Pat's company at plays andconcerts. But she won't go anywhere unless she can pay her own way. I hate togo alone. So we both stay home. It all seems so silly." Pat sees thesituation differently. After an unhappy marriage to a man who tried to controlher without considering her wishes and feelings, she says, "It's very importantto me to carry my own weight. I'm not comfortable in any relationship where allI do is take."

The difficult situation finally changed when Aaron moved recently. Pat's childrenwere with their father, so she took a picnic lunch to her friend's new place,and then spent the day helping her unpack and get settled. "I was sograteful," Aaron says, "but I persuaded Pat to let me return thefavor in my own way with season tickets to our little theater group. I thinkshe's beginning to recognize that she contributes as much to our friendship asI do.".

Questions 26 to 29 are based on the passageyou have just heard.

26. What do we learn about Pat?

27. What draws Aaron and Pat together?

28. What does Aaron do to return Pat's favor?

29. What do we learn aboutfriendship from the passage?
 
Passage 2
 
Sun School, in the town of Ashburton,England, is a day school for children aged 10 to 18. It is based on the valueof social equality between students and staff, and has few rules. Sun Schoolbelieves that the healthy growth of a child is more important than academicsuccess. It offers a variety of lessons and activities for students to choosefrom and free time for children to follow their own interests. Classes aresmall and based on the individual needs of each child. The timetable is fixed,but democratically decided and students are expected to attend. The weeklyschool meeting is at the center of the way. Sun school is organized. It makesall the decisions that affect the school, including rules, the timetable andaccepting or rejecting new students and teachers. Participating in thesemeetings gives the children an understanding of democratic decision-making andhelps them develop their skills of argument and persuasion. The most importantadvantage of the school meeting is that it shows the children that the schoolis really theirs. They have the right to decide on changes. And the school'ssuccess or failure depends on their decisions and their behavior. Sun Schoolemploys no cooking or cleaning staff, these jobs are done by the students andteachers. Decorating and simple repairs are also done by the students, it isbelieved that for the school to truly belong to those who use it, they musttake responsibility for its maintenance.

Questions 30 to 32 are based on the passageyou've just heard.

30. What value is Sun Schoolbased on?

31. What is characteristic of theschool’s decision-making process?

32. Why does Sun School askstudents to do the maintenance?
 
Passage 3
 
Well, to continue, as I mentionedearlier, there is also research that demonstrates that individuals performworse, not better on tasks when other people are there. R.W.Hubbert did aninteresting experiment. He had his subjects learn a finger maze. This is a gamein which you indicate with your finger the way through a complex system ofpassages or paths. The subjects who had an audience did worse than the subjectswho did alone.

Nowhow can we explain these very different results? It seemed very confusing for along time. Social psychologist John Roberts finally cleared up the confusionabout why people sometimes perform better and sometimes worse in front of anaudience. Roberts found that the presence of an audience facilitates what youalready know how to do. That is, if you know what you are doing, having anaudience helps you do it better. But if you don’t already know how to dosomething, you will probably make some mistakes and you will make mistakes fora longer time if you have an audience. That’s exactly what happened to thesubjects who were learning the finger maze.

Soif you are doing well, having an audience increases the chances that you willcontinue to do well. If you are doing badly, having an audience seem increasesthe chances that you will continue to do badly. Roberts cleverly pointed outthat when you are first learning something, you are better off working alonethan practicing with other people.

Question 33 to 35 are based on the passageyou have just heard.

33. What did the speaker probablydiscuss before coming to this part of the talk?

34. When does the presence of anaudience facilitate your performance according to Roberts?

35. What does Roberts think is abetter way to learn new things?
 
听力填空
 
Americans today have different eating habits than they had in the past. There is a wide(36)selectionof food available. They have a broader(37)knowledge of nutrition(营养), so they buy more fresh fruit and (38)vegetables than ever before. At the same time, Americans (39)purchase increasing quantities of sweets and sodas.

Statistics show that the way people live (40)determines the way they eat.American lifestyles have changed. There are now growing numbers of people who live alone, (41)single parents and children, and double-income families. These changing lifestyles are (42)responsible for the increasing number of people who must (43)rush meals or sometimes simply go without them.Many Americans have less time than ever before to spend preparing food.(44)Partly as a consequence of this limited time, over half of all American homes now have microwave ovens.Moreover, Americans eat out nearly four times a week on average.

Iti s easy to study the amounts and kinds of food that people consume. (45)The United States Department of Agriculture and the food industry collect sales statistics and keep accurate records.This information not only tells us what people are eating, but also tells us about the changes in attitudes and tastes. (46)Red meat, which used to be the most popular choice for dinner, is no longer an American favorite.Instead, chicken,turkey and fish have become more popular. Sales of these foods have greatly increased in recent years.
 

四、2012年12月英语四级听力真题(第一套)答案

 
11.A
12.A
13.D
14.A
15.A
16.D
17.A
18.B
19.C
20.A
21.D
22.D
23.C
24.C
25.A
26.C
27.D
28.D
29.B
30.B
31.D
32.D
33.D
34.C
35.B
36.selection of
37.knowledge
38.vegetables
39.purchase
40.determines
41.single
42.responsible
43.rush
44.Partly as a consequence of this limited time, over half of all American homes now have microwave ovens.
45.The United States Department of Agriculture and the food industry collect sales statistics and keep accurate records.
46.Red meat, which used to be the most popular choice for dinner, is no longer an American favorite.