历年四、六级听力及MP3下载(百度云)
历年四、六级听力及MP3下载(百度云)

 

一、2016年12月英语六级听力mp3(第三套)

 

 

二、2016年12月英语六级听力真题(第三套)

 
Section A
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations.At the endof each conversation, one or more questions will be asked about what was said.Both theconversation and the questions will be spoken only once.After each question there will bea pause.During the pause, you must read the four choices marked A), B), C.and D),and decide which is the best answer.Then mark the corresponding letter on AnswerSheet I with a single line through the centre.
  
1.A.She has completely recovered.
B.She went into shock after an operation.
C.She is still in a critical condition.
D.She is getting much better.
  
2.A.Ordering a breakfast.
B.Booking a hotel room.
C.Buying a train ticket.
D.Fixing a compartment.
  
3.A.Most borrowers never returned the books to her.
B.The man is the only one who brought her book back.
C.She never expected anyone to return the books to her.
D.Most of the books she lent out came back without jackets.
  
4.A.She left her work early to get some bargains last Saturday.
B.She attended the supermarket’s grand opening ceremony.
C.She drove a full hour before finding a parking space.
D.She failed to get into the supermarket last Saturday.
  
5.A.He is bothered by the pain in his neck.
B.He cannot do his report without a computer.
C.He cannot afford to have a coffee break.
D.He feels sorry to have missed the report.
  
6.A.Only top art students can show their works in the gallery.
B.The gallery space is big enough for the man’s paintings.
C.The woman would like to help with the exhibition layout.
D.The man is uncertain how his art works will be received.
  
7.A.The woman needs a temporary replacement for her assistant.
B.The man works in the same department as the woman does.
C.The woman will have to stay in hospital for a few days.
D.The man is capable of dealing with difficult people.
  
8.A.It was better than the previous one.
B.It distorted the mayor’s speech.
C.It exaggerated the city’s economic problems.
D.It reflected the opinions of most economists.
  
Questions 9 to 12 are based on the conversation you have just heard.
  
9.A.To inform him of a problem they face.
B.To request him to purchase control desks.
C.To discuss the content of a project report.
D.To ask him to flX the dictating machine.
  
10.A.They quote the best price in the market.
B.They manufacture and sell office furniture.
C.They cannot deliver the steel sheets on time.
D.They cannot produce the steel sheets needed.
  
11.A.By marking down the trait price.
B.By accepting the penalty clauses.
C.By allowing more time for delivery.
D.By promising better after-sales service.
  
12.A.Give the customer a ten percent discount.
B.Claim compensation from the steel suppliers.
C.Ask the Buying Department to change suppliers.
D.Cancel the contract with the customer.
  
Questions 13 to 15 are based on the conversation you have just heard.
  
13.A.Stockbroker.
B.Physicist.
C.Mathematician.
D.Economist.
  
14.A.Improve computer programming.
B.Explain certain natural phenomena.
C.Predict global population growth.
D.Promote national financial health.
  
15.A.Their different educational backgrounds.
B.Changing attitudes toward nature.
C.Chaos theory and its applications.
D.The current global economic crisis.
  
Section B
Directions : In this section, you will hear 3 short passages.At the end of each passage, you will hearsome questions.Both the passage and the questions will be spoken only once.After youhear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B),C.and D ).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single linethrough the centre.
  
Passage One
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
  
16.A.They lay great emphasis on hard work.
B.They name 150 star engineers each year.
C.They require high academic degrees.
D.They have people with a very high IQ.
  
17.A.Long years of job training.
B.High emotional intelligence.
C.Distinctive academic qualifications.
D.Devotion to the advance of science.
  
18.A.Good interpersonal relationships.
B.Rich working experience.
C.Sophisticated equipment.
D.High motivation.
  
Passage Two
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
  
19.A.A diary.
B.A fairy tale.
C.A history textbook.
D.A biography.
  
20.A.He was a sports fan.
B.He loved adventures.
C.He disliked school.
D.He liked hair-raising stories.
  
21.A.Encourage people to undertake adventures.
B.Publicize his colorful and unique life stories.
C.Raise people’s environmental awareness.
D.Attract people to America’s national parks.
  
Passage Three
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
  
22.A.The first infected victim.
B.A coastal village in Africa.
C.The doctor who lust identified it.
D.A river running through the Congo.
  
23.A.They exhibit similar symptoms.
B.They can be treated with the same drug.
C.They have almost the same mortality rate.
D.They have both disappeared for good.
  
24.A.By inhaling air polluted with the virus.
B.By contacting contaminated body fluids.
C.By drinking water from the Congo River.
D.By eating food grown in Sudan and Zalre.
  
25.A.More strains will evolve from the Ebola virus.
B.Scientists will eventually fred cures for Ebola.
C.Another Ebola epidemic may erupt sooner or later.
D.Once infected, one will become immune to Ebola.
  
Section C
Directions: In this section, you will hear a passage three times.When the passage is read for the irst time, you should listen carefully for its general idea.When the passage is read forthe second time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have justheard.Finally, when the passage is read for the third time, you should check what youhave written.
  
The ideal companion machine would not only look, feel, and sound friendly but would also beprogrammed to behave in an agreeable manner.Those(26)that make interaction with other peopleenjoyable would be simulated as closely as possible, and the machine would(27)charming,stimulating, and easygoing.Its informal conversational style would make interaction comfortable, andyet the machine would remain slightly(28)and therefore interesting.In its first encounter it might besomewhat hesitant and unassuming, but as it came to know the user it would progress to a more(29)and intimate style.The machine would not be a passive(30)but would add its ownsuggestions, information, and opinions; it would sometimes(31) developing or changing the topicand would have a personality of its own.
The machine would convey presence: We have all seen how a computer’s use of personal namesoften(32)people and leads them to treat the machine as if it were almost human.Such features areeasily written into the software.By introducing(33) forcefulness and humor, the machine could bepresented as a vivid and unique character.
Friendships are not made in a day, and the computer would be more acceptable as a friend if it(34)the gradual changes that occur when one person is getting to know another.At an(35) timeit might also express the kind of affection that stimulates attachment and intimacy.
 

三、2016年12月英语六级听力答案(第三套)

 

1.D)。未听先知.四个选项的主语均为She,且出现了recovered,operation,critical condition,getting much better,故推测本题考查的内容与某位女士的身体状况相关。
详解.对话中,女士说她对听说男士的妻子生病感到十分震惊,并询问是不是好转了;男士说最初连大夫都没把握,但现在他的妻子已经好多了,下周就会出院:由此可知,男士妻子的身体状况已经有了很大的好转,故答案为D)。
2.C)。未听先知.四个选项都是以动词的.ing形式开头,故推测本题考查的内容与动作行为相关。
详解.对话一开头,男士就明确说要买一张火车卧铺票;女士告诉他票价为60英镑,其中包含一顿免费欧式早餐。可见,男士正在做的事情是购买火车票,故答案为C)。
3.A)。未听先知.四个选项中均出现了book(S)一词,且出现了borrowers,returned,lent out等词,故推测本题考查的内容与借书、还书相关。
详解.对话中,男士把女士的书还给她,但对找不到书的封皮表示抱歉;女士表示没有关系,还说,除了男士之外,几乎没有人借了她的书后会归还。由此可知,大多数从女士那里借书的人都没有把书还给她,故答案为A)。
4.D)。未知先知.四个选项主语都是She,且出现了bargains,supermarket’s,parking等词,故推测本题考查的内容与女士去超市购物相关。
详解.对话中,男士问女士有没有去过新开的那家超市;女士先说去了,又说没去,说去了是因为她的确在上周六超市开业那天到了超市门口,说没去是因为她在停车场转了一个小时,也没找到停车的地方,只好又开走了。由此可知,女士上周六没能进到超市里面,故答案为D)。
5.C)。未知先知.四个选项主语都是He,且出现了bothered,report,computer,coffee break,missed等词,故推测本题考查内容与男士的学习与休息相关。
详解.对话中,女士说男士已经在电脑前坐了好几个小时了,想邀请他一起去喝杯咖啡休息一下;男士却说他忙得不可开交,去不了,因为他不想错过交报告的最后期限。由此可知,男士没有时间去喝咖啡,故答案为C)。
6.A)。未知先知.选项中出现了art students,gallery,paintings,exhibition layout等词,故推测本题考查的内容与在画廊展出作品相关。
详解.对话中,男士问女士对画廊的看法,因为他有机会在那里展出他的一些画作;女士说,她所认识的所有学艺术的学生都愿意不惜一切代价在那个画廊展出作品。由此可知,那家画廊很棒,只有优秀的艺术生才能有机会在那里展出自己的作品,故答案为A)。
7.A)。未知先知.选项中出现了woman,assistant,man,department,hospital,difficult等词,故推测本题考查的内容与对话中的两个人在工作中碰到的困难相关。
详解.对话中,女士问男士能否在他的部门里找人帮她几天,因为她的助手生病住院了;男士说应该没问题,他先找找看,然后给女士回话。由此可知,女士需要临时助理,故答案为A)。
8.B)。未知先知.四个选项主语都是It,且出现了better,distorted,exaggerated,reflected等词,故推测本题考查的内容与It的行为状态相关。
详解.对话中女士问男士有没有看到报纸上那篇关于市长在经济论坛上的演讲的文章;男士说他看过了,认为这篇文章歪曲了市长的原意,并且说这种现象已经不是第一次了。可见,男士认为报纸上的文章曲解了市长的讲话,故答案为B)。
  
9.Why did the woman send the message to the man?
A)。详解.在对话开头女士向男士借录音机,男士说没问题,但是提到了女士给他发的一条信息,想问问是怎么回事,接下来女士说他们的供货方出了问题,以致他们的控制台要延迟交货。由此可知,女士给男士发信息的目的就是想告诉男士他们碰到的难题,故A)为答案。
10.What does the woman say about the new suppliers?
C)。详解.对话中女士明确告诉男士,新的供货商无法按时供应钢板,故C)为答案。
11.How did the man get the contracts?
B)。详解.对话中女士问男士为什么要接受这样的惩罚条款,男士说如果他不接受这样的条款,就根本拿不到合约。由此可知,男士拿到合约的前提条件是接受惩罚条款,故B)为答案。
12.What does the woman suggest they do?
B)。详解.对话末尾部分,女士说或许他们可以让钢板供货商承担起没有按时供货的责任,让他们赔偿,这样可以弥补惩罚条款带来的损失,故B)为答案。
  
13.What is the woman’s profession?
D)。详解.在对话开头,男士就问女士,作为一位经济学家,混沌理论对她的工作有什么影响。由此可见,女士是一位经济学家,故D)为答案。
14.What was chaos theory supposed to do when it Was first formulated?
B)。详解.女士在回答男士问题的时候,对混沌理论进行了解释,说科学家们在提出这一理论的时候,是为了解释行星的运行轨迹以及环境条件的变化。由此可见,混沌理论最初是为了解释某些自然现象而提出的,故B)为答案。
15.What are the speakers mainly talking about?
C)。详解.在对话开头,男士就询问女士混沌理论对她工作的影响,女士对此进行了解释;男士又问混沌理论能够提供什么样的经济预测模型,女士对此也进行了解答;接着两人又谈论了经济预测是否可行,以及利用混沌理论进行经济预测与通过该理论预  测自然天象是否一样等内容,综合整篇对话的内容,可以归纳出两个人谈论的是混沌理论及其应用,故C)为答案。
  
16.What does the speaker say about Bell Labs?
D)。详解.短文中提到,位于新泽西州的贝尔实验室是一个高智商的地方,即那里的员工都是智商非常高的人,故D)为答案。
17.What categorizes the stars nominated at Bell Labs?
B)。详解.短文中提到,在电子工程部,人们提名的那些明星员工与普通员工相比,智商没有差别,学术文凭没有差别,工作年限也没有差别,唯一的区别表现在他们的情商上,故B)为答案。
18.What does the speaker say contributes to effectively pursuing a technical task?
A)。详解.短文结尾部分提到,即使是为了有效地解决技术问题,拥有良好的人际关系也会使人们直接受益。由此可知,良好的人际关系会帮助人们有效地完成技术上的任务,故A)为答案。
  
19.What kind of book is the speaker introducing?
D)。详解.短文开头提到了《约翰·缪尔传》这本书。接着对这部自传进行了介绍,故D)为答案。
20.What do we learn about John Muir when he was young?
B)。详解.短文开头提到约翰·缪尔的一生都在冒险,接着说道在他年轻的时候,他就开始到全国各地旅游,并且在他的传记中,他将读者带到了一个令人毛骨悚然的冒险世界,故B)为答案。
21.what did John Muir intend to do through writing and speaking?,C)。详解.短文中提到缪尔通过写作与演讲让人们意识到环境保护的重要性,也促成了国家森林公园体系的建立,故C)为答案.
  
22.what is Ebola viras named after?
D)。详解.短文一开始就提到,Ebola病毒的名字来自于一条穿过刚果的河流,故D)为答案:
23.what do we learn about Ebola Zaire and Ebola Sudan?
A)。详解.短文中提到,人类感染的Ebola病毒有两种,分别是Ebola Zaire和Ebola Sudan,而且这两种病毒所导致的症状几乎完全相同,故A)为答案。
24.How did people get infected with the disease according to the speaker?
B)。详解.短文中间部分提到了Ebola病毒快速传播的原因,其中包括当地医院的针头不经消毒继续使用,以及其他一些不良的操作过程使得人们接触到了患病者的体液,而病毒就是通过这种方法传播的,故B)为答案。
25.What does the speaker believe?C)。详解.短文末尾部分提到,Ebola病毒到目前为止,并没有消失,而且也没有找到合适的疫苗或是有效的治疗方法,因此,下一波病毒的爆发只是时问问题,即迟早还会爆发Ebola病毒,故C)为答案。
  
26.qnallties:.详解.空格处需要填人一个名词作主语,且由空格前面的Those得知应选用复数形式,综合第一句中提到的机器伴侣应该具有的一些特点可知,空格处需要填人一个表示“特征,特性”的复数名词。qualities意为“素质;特性”。
27.appear to be。详解.空格处应填入一个动词或系动词,与前面的would一同构成谓语,并连接后面的表语charming,stimulating,and easygoing。appear to be意为“看起来是,似乎是”。
28.unpredictable详解.空格处应填入一个形容词,被副词slightly修饰。unpredictable意为“出乎意料的,无法预测的”。
29.relaxed。详解.空格处应填入一个形容词,并且能够与intimate并列修饰名词style。relaxed意为“放松的.轻松的”。
30.participant。详解.空格处应该填入一个名词,被形容词passive修饰。participant意为“参与者,参加者”。
31.take the initiative in。详解.空格处应填入一个动词或动词短语,作句子的谓语。take the initiative in意为“采取主动;主动提起”。
32.fascinates.详解.空格处应填入一个谓语动词。fascinates意为“使着迷”,注意这里需要用第三人称单数形式。
33.a degree of.详解.空格处应填入一个形容词或能对后面的名词进行修饰限制的短语。a degree of意为“一定程度的”。
34.simulated。详解.空格处应填人一个谓语动词,连接主语it和宾语the gradual changes。simulated意为“模拟,模仿”,由于这里用了虚拟语气,故用动词过去式。
35.appropriate。详解.空格处应填入一个形容词,修饰time。appropriate意为“合适的”。